Vicepremier din Guvernul Sandu, vindea pașapoarte diplomatice la finele anilor ’90

Deja nu mai există principii și valori odată ajunși la putere. Dezoligarhizarea țării se face prin oligarhizare, descentralizarea se face prin centralizare, înlăturarea de la putere a așa zisei conduceri ”dictatoriale” s-a făcut și se face printr-un mod dictatorial.

Unul din lucrurile pe care am dorit să le menționez separat este demiterea persoanelor ”ne integre” din fostul guvern și numirea în funcții a persoanelor ”integre”. Probabil a-ți observat că presa BEM, promovează CV-urile celor din Guvernul Kozak, iar presa ce se declară ca fiind una de investigație precum Rise.md, Anticorupție sau ZdG, nici nu încearcă să caute ce reprezintă persoanele promovate în funcții. De aceea am decis să fac lucru lor, fără de a primi bani din BEM precum primesc ei.

Azi voi vorbi de Vasile Șova, ”boschetarul” din Guvernul Kozak ( condus oficial de Maia Sandu). ”Boschetarul ” care practic vindea pașapoarte diplomatice la Piața Centrală cu 3 la leu.
photo_2019-07-11_09-13-47.jpg
Vasile Șova revine în domeniul Reintegării, în care a activat timp de șapte ani, fiind unul dintre cei mai longevivi miniștri de pe timpul guvernării comuniste. El a ocupat fotoliul de ministru al Reintegării în perioada 2002-2009, în cadrul celor două Guverne Tarlev și în Cabinetul Zinaidei Greceanîi. Ulterior, în 2009, a devenit deputat al fracțiunii PCRM. Până la instalarea guvernării comuniste, politicianul a ocupat funcția de viceministru al Afacerilor Externe (1995-1998) și Ambasador al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză (1998-2002).

În perioada 1996-1998, pe când deţinea funcţia de viceministru al Afacerilor Externe, a fost implicat în acordarea paşapoartelor diplomatice persoanelor care nu aveau dreptul să le primească. Auditorii susțineau că, dintr-un număr de 635 de paşapoarte diplomatice ce urmau a fi retrase de la persoane care au pierdut dreptul de folosire a lor, 420 de acte nu au fost retrase. Curtea a mai stabilit că Vasile Şova, alături de alte persoane responsabile, a admis un şir de încălcări în activitatea Aparatului Central al Ministerului Afacerilor Externe, precum şi a misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare. În special, era vorba despre gestionarea proastă a finanțelor publice, cheltuieli nejustificate, procurarea utilajului care nu a mai fost folosit și lipsa de reacție pentru a preveni admiterea unor abuzuri.

Și chiar dacă se declară un sărăntuc al Guvernul Kozak, în raportul întocmit de Curtea de Conturi, se arată că acest individ pe parcursul activității sale, a sustras sume enorme de bani.Mai jos puteți accesa raportul Curții de Conturi :
CC Șova

În 2010, Vasile Șova, a figurat și în așa-zisa ”listă neagră a Inițiativei Civice pentru un Parlament Curat”, în cadrul căreia un grup de jurnaliști a prezentat mai mulți candidați compromiși sau cu probleme de integritate.

Deja e mai bine 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s