Cine este șeful Armatei Naționale numit de Guvernul Sandu !?

Igor Gorgan revine în funcția de șeful statului major al Armatei Naționale.

Screenshot_28
Vlad Filat a fost solicitat în 2012, de către comandantul Armatei Naţionale, să pună umărul la numirea generalului de brigadă Igor Gorgan în funcţia de şef al Marelui Stat Major. Acest lucru îl pune vedea odată ce citim documentul expediat de Igor Gorgan.305120608-11111111

Screenshot_29
Acest document reprezintă o copie a unei adresări, din iunie 2012, a generalului de brigadă, Igor Gorgan, actualul şef Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, către Vlad Filat, care deţinea pe atunci funcţia de premier. În această scrisoare, Gorgan îi cere lui Filat să se implice şi să propună candidatura sa la funcţia de şef al Marelui Stat Major, motivând că PL este reprezentat de ministrul Vitalie Marinuţa, iar PD de viceministrul Igor Panfile, iar PLDM nu are o persoană la funcţiile de conducere a Armatei Naţionale.

Gorgan îl roagă pe Filat să se implice în numirea sa la această funcţie, adăugând că pentru PLDM este ultima șansă de a căpăta influenţă în Ministerul Apărării, în contextul alegerilor parlamentare din 2014, acest lucru fiind o dovadă în plus a politizării Armatei Naţionale.

În urma presiunilor de atunci din partea PLR și PLDM, fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, a acceptat candidatura respectivă negociind în schimb 20 de milioane de lei pentru bugetul Armatei Naționale, dar și câteva pachete sociale pentru militari.

În spatele acestei numiri , stă dinastia Gorgan, Senior şi Junior, care a deprins, deja pe parcursul a 25 de ani, să controleze Armata Naţională a Moldovei. Seniorul Alexandru Gorgan, născut la 17 martie 1948 în Hânceşti, a absolvit Şcoala Militară Sovietică de Aviaţie din Harkov în 1968 şi Cursurile Centrale Militare Politice a URSS, din Minsk în 1972 şi din Kiev în 1981. Între 1965 şi septembrie 1991 a deţinut diverse funcţii în Armata Sovietică, iar imediat după proclamarea independenţei, colonelul sovietic, care la moment deţinea nu o funcţie tehnică, ci se ocupa de cogemite pregătirea IDEOLOGICĂ sovietică a armatei, s-a transferat  în Guvernul de la Chişinău, în calitate de consilier în Departamentul pentru probleme militare.
gorgan_armata-sovieticaDupă ce a ocupat diverse funcţii în Guvernul de la Chişinău, de la şef de direcţie până la viceministru al Apărării, ulterior consilier al preşedintelui Snegur şi secretar al Consiliului Suprem de Securitate, ideologul din Armata Sovietică  după 2009 a devenit simpatizant PLDM.
a-gorgan_foto

Iar în 2016 colonelul sovietic Alexandru Gorgan alături de platforma DA, luptând iarăși pentru cine știe ce.

Cum tata așa și feciorul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s