PRESA BEM !!! Chiar dacă spun că sunt finanțați de europeni, nimeni din ei n-au promovat declarațiile oficialilor UE.

photo_2018-09-28_17-36-50

Zilele trecute un bădăran politic din Moldova și totodată un agresor al presei și a formatorilor de opinie din țară a ieșit iarăși la rampă. Acest individ sărit de pe fix a atacat jurnaliștii unei televiziuni ce nu face parte din trustul ce-l promovează. Lucru observat nu chiar de toți 🙂

La declarațiile acestui individ cu apucături de câine turbat au reacționat și câțiva ambasadori ai țărilor UE.

„Oamenii au dreptul să-şi exprime opinia, însă discursul de ură este inacceptabil. Cred că pentru Moldova, care este parte a Europei şi care luptă pentru valorile europene şi trece printr-un proces de reforme în domeniul mass-media, cred că este foarte important”, a spus Lucy Joyce, ambasadorul Marii Britanii la Chişinău.

„Oricine trebuie să se abţină de la a fi violent faţă de jurnalişti, în mod special oamenii cu funcţii publice. Ei trebuie să dea un exemplu şi să înţeleagă că, de fapt, jurnaliştii îşi fac munca pentru cetăţeni”, a spus Roy Hans, şeful oficiului Ambasadei Olandei.

„Ceea ce este foarte necesar este să luptăm pentru drepturi, pentru libertatea presei şi să ai posibilitatea să te exprimi indiferent de cine eşti”, a declarat Anna Lyberg, ambasadorul Suediei în Moldova.

Surprinzător sau nu, dar televiziunile și presa ce se declară finanțată din banii europeni și nu de oligarhi și raideri n-au găsit de cuveință să promoveze declarațiile oficialilor UE, aici vorbesc de TV8, ProTV, Unimedia, Agora, Newsmaker , Ziarul de Gardă dar și altă presă din trustul Platon-Țopa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s