Maia Sandu, de la hrișcă la cartofi.

Anii 2010 și 2014, două perioade unde în ajun de campanie electorală arma principală era propagandă legată de prețurile la produsele agricole din Moldova.

Luând în considerație că există riscul alegerilor anticipate în Moldova, comuniștii contemporani ( PAScuDA ) decurg la practicile lui Voronin & Co., mergând pe mâna cartofilor și nu pe cea a hriștii precum se întâmpla în 2010.

Atunci preţul la hrișcă crescuse cu 70 la sută, iar a zahărului, un alt produs important – cu 60 la sută. În acelaşi timp, uleiul vegetal şi pâinea se scumpise cu 16 şi, respectiv, 3,5 la sută.

Uimitor, dar acea majorare  colosală a prețurilor nu a fost însoțită de proteste, conferințe de presă , dar a fost spulberată de presa verde finanțată de Filat, precum și cea dea doua creștere a prețurilor la hrișcă care a avut loc deja la finele lui 2014, când Maia Sandu declara cu mare fast că aderă la PLDM.
Screenshot_50

Ați văzut reacții adverse la acele majorări, ați văzut poate cufereală mediatică și populistă a Maiei Sandu la adresa guvernului Filat din cauza majorărilor prețurilor la produsele alimentare?
Eu, nu !!!

Apropo, în special pentru comuniștii contemporani PAScuDA vreau să le amintesc că anume în perioada conducerii Guvernului Filip (2016), produsele vegetale au înregistrat o micșorarea a prețurilor de vânzare în medie cu 4,1%, care a fost determinată de scăderea mai esențială a prețurilor la pomușoare de cultura – cu 38,4%, culturi bostănoase – cu 10,9%, cereale și leguminoase pentru boabe – cu 8,7% (în special la hrișca – cu 28,2%).

Dacă ne conducem după logica bolnavă a Maiei Sandu și a colegilor din PAScuDA,  reiese că acele majorări ce au avut loc în perioada guvernării PLDM, partid din care făcea parte și ea,  în spatele a celor scumpiri au stat înțelegerile de cortele, iar ea fiind la guvernare se regăsea printre beneficiari !?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s