Cinci declarații ce confirmă faptul că invitația celor din PAScuDA a fost pentru PSRM

Am vrut să tai mai multe momente din emisiunea de ieri de la TV7+ dar am decis să o las în întregime deoarece ea reprezintă o dovadă clară a dorinței unei alianțe PAScuDA și PSRM.

În acest context , pe lângă emisiunea atașată voi menționa momentele cele mai interesante ce promovează ideea unei coaliții între cele trei părți (PAS+PSRM+PPDA), care se declarau total radicale în viziunele lor politice, dar care încă speră că ei se vor așeza la o masă comună și vor ajunge la un nomitor comun.

1. PAScuDA prin invitația sa la discuții s-a adresat strict la cei din PSRM  ( min. 3:25 – 3:35)
Natalia Morari : Reiese că invitația dumnevoastră se refera mai mult la deputații socialiști?
Oazu Nantoi : Da, absolut.

2. PAScuDA sunt niște populiști și fricoși care după ani de zile în care se declarau eroi dorindu-și să-l înfrunte public pe Plahotniuc, ACUM dau cu fundul la gard. Lucru ce reiese în urma unor declarații a lui Valeriu Pașa. (min. 18:25 – 18:50)
– De ce a refuzat să meargă la întâlnire, discuții cu Partidul Democrat? Cinci de ani de zile au tot chemat să iasă Plahotniuc ca să-l înfrunte public. A apărut în sfârșit o astfel de ocazie și alegeători blocului ACUM ar fi fost foarte bucuroși să vadă cum acest cetățean este înfruntat în față și-i spune de ce este toxic, nociv și nu are ce căuta în Parlament.

3. Invitația celor din PAScuDA a fost făcută într-un mod populist, deoarece ei trebuia direct să spună că doresc să se întâlnească cu PSRM. Declarațiile îi aparțin lui Valeriu Pașa ( min. 19:50 – 21:00) . Ba mai mult, Valeriu Pașa a zis că trebuie să facă unele compromise pe seama unor subiecte care nu convin celor din PSRM.
– Chiar așa de greu era să pronunț fraza: ”invităm fracțiunea partidului socialist la discuții”?, mie îmi pare evident, cu atât mai mult că după aceasta, toată lumea spune că de fapt se așteptau să vină socialiștii. Nu este greu să declari clar:  ” Invităm Partidul Socialiștilor la discuții”

4. Oazu Nantoi recunoaște că propunerile celor din PAScuDA este o invitație pentru cei din PSRM la discuții. (min. 22:55 – 23:10)
– Eu sunt perfect conștient de faptul, că ceea ce am propus noi,  este o invitație la dialog în special pentru Partidul Socialist.

5. Natalia Morari e gata să ofere studioul TV7+ doar ca cei din PSRM și PAScuDA să se așeze la  masa de negocieri. ( min. 28:14 -28:34).
– Eu mă întreb : care e problema? Cei 35 (PSRM) să se întâlnească cu cei 26 (PAScuDA)? Bine, nu în parlament, nu în sediu PAS, nu în sediu PPDA, nu în sediu PSRM, dar dacă doriți veniți cu toții în platoul TV7+ închidem ușile și stați aici 24h din 24h.

Iată mai jos și emisiunea :

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s