Cine sunt oamenii onești din raportul Kroll despre care vorbea Pavel Filip.

Miliardul furat, una din cele mai dureroase probleme ale societății noastre, subiect de care politicienii se folosesc cu vârf și îndesat, iar sculele filat-platoniste din studiourile JurnalTV și TV8 interpretează declarațiile unor politicieni pentru a mai fi utili șefilor cu buzunarile mari.

Într-un schimb de replici cu un jurnalist din Trust Platon Media (întrebări – răspunsuri), Premierul Pavel Filip a comentat sinteza celui de-al doilea raport Kroll. Prim-ministrul consideră că s-a procedat corect că nu au fost publicate numele celor care au beneficiat de credite neperformante de pe urma fraudei bancare, pentru că aproape 90% dintre aceştia „sunt absolut oneşti”.

Dar dacă tot alt de Negruță și Tofilat sunt prezentați la televiziunele șefilor ca experți economici, păi cum de s-a ajuns la faptul că ”mega-experții economici” nu cunosc despre faptul că sunt doar câțiva beneficiari iar restul sunt doar jertfe. Oare nu-și aduc aminte de modul cum finanțatorii lor și a televiziunelor la care merg a spălat 20 miliarde dolari, unde au fost implicați zeci de moldoveni nevoiași care au căzut în plasa lui Platon?

Iată anume după același model Platon a sustras și miliardul din sistemul bancar cu prietenii săi Filat și Șor unde unul oferea acoperire politică iar altul era executorul. Aduceți-vă aminte inclusiv și de declarațiile lui Mihail Gofman din interviul său pentru Zeppellin Investigation, unde o doamnă dintr-o pătură social vulnerabilă a primit 50$ pentru a fi folosită în fărădelegile acestor indivizi.  ( începând cu minutul 6:20)

Iată anume despre astfel de oameni precum cei din investigația Rise.md vorbește Pavel Filip ca fiind onești, iar ei nu trebuie să devină punching ball pentru ”avocații” lui Platon din studiourile JurnalTV și TV8, sau pentru fundațiile finanțate de acesta precum Open Dialog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s