Minciunele Maiei Sandu despre un oarecare monopol la exportul de nuci.

Ne-am obișnuit deja de mult timp cu faptul că politicienii au prostul obicei de a minți, iar unul din liderii național este nimeni alta decât Maia Sandu, cea pe care o diezmerd Pinocchio.

Iată ce declara Maia Sandu în cadrul unei emisiuni televizate : ”Am fost la piață și am văzut oameni care se plâng că prețurile au scăzut dramatic. De ce? Pentru că familia prim-ministrului a monopolizat exportul de nuci și, respectiv, dictează prețurile în țară. A scăzut dramatic prețul pentru oamenii sărmani care cresc nucile și toamana vin să facă un ban și toate businessurile mai mici care se ocupau de această cultură s-au pomenit acum în prag de faliment, pentru că s-a creat un monopol.  ”
Screenshot_3

Doar că datele statistice pune capăt speculațiilor făcute de Maia Sandu, demonstrând totodată faptul că minciuna este instrumentul prin care prototipul lui Filat va încerca să lupte pentru alegerile parlamentare.

30 de companii din R. Moldova practică exportul de nuci și miez de nucă. De la începutul anului curent, aceste firme au livrat peste hotare peste 10,7 mii de tone de nuci în valoare de 1 miliard 330 de milioane de lei, potrivit datelor Serviciului Vamal.

Screenshot_5
După câte putem observa, firma Monicol SRL care e deținută de Dumitru Vicol, despre care Maia Sandu spunea că ar deține monopol, nu că are o majoritatea a cantității exportate, dar exportă chiar de două ori mai puțin decât compania clasată pe prima poziție.
photo_2018-02-21_17-19-32

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s