Europarlamentar din stânga extremă, vorbește cu vocea prietenului său, fostul comunist Grigore Petrenco.

Screenshot_39

Tot mai departe de valorile europene – acestea au fost gândurile europarlamentarului Helmut Scholz, într-un interviu pentru portalul Vocal Europe, care mai apoi a fost preluat și promovat la greu în presa din Moldova.

Dar odată ce trecem cu vederea peste activitatea anterioară a europarlamentarului german, a faptului că a fost mereu împotriva guvernelor de la Chișinău de până la regimul comunist. Făcând parte din stânga radicală a partidelor europene, mai tot timpul promova o poziție pro-rusească. Tot acest europarlamentar era și cel care devenea scutul postului de televiziune a comuniștilor NIT. Totodată, în anul 2016 el a cerut, pe propria răspundere, eliberarea extremistului Grigore Petrenco, care acum este dat în căutare internațională. Helmut Scholz s-a remarcat prin împotrivirea mai multor acțiuni europene, în special privind extinderea comunității spre est. Dintre cele mai recente isprăvi ale acestui extremist european este votul împotriva rezoluției Parlamentului European cu privire la deținuții politici din Rusia.

Iată, deci, că Scholz nu observă deținuți politici în Rusia, dar îi găsește… în Moldova. Și curios este că printre ”victimele regimului” se regăsește nimeni altul decât prietenul său, extremistul cu apucături fasciste, Grigore Petrenco.

Dar să le luăm pe rând. În 2016, 4 funcționari europeni au transmis instanței de judecată din Moldova declarații de garanție personală pentru ”deținutul politic” Grigore Petrenco, prin care cereau eliberarea necondiționată a acestuia. Semnatarii acestei garanții sunt Gabriele Zimmer, Tiny Kox, Andrej Hunko și, desigur, Helmut Scholz.

Un alt lucru curios este că Petrenco este protejat și promovat, printre altele, și de către Fundația Open Dialog, acuzată de Polinia de legături cu servicii speciale rusești și interzisă în UE. Petrenco este pus în aceeași oală cu alți ”deținuți politici” de drept penal – avocatul Ana Ursachi, dată în căutare pentru complicitate la omor, dar și liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, căutat de justiția de la Chișinău pentru organizarea atentatului asupra bancherului Gherman Gorbunțov, care a supraviețuit atacului. Nu este de neglijat nici Veaceslav Platon, o altă ”victimă a persecutărilor politice”, care a pus pe brânci numeroase companii din CSI și a încercat să distrugă sistemele bancare din Moldova și Ucraina.

Iar aici nu putem ignora nici scandalurile de corupție la nivelul instituțiilor europene, acuzate de lobby în favoarea unor personaje obscure sau de activitate în favoarea serviciilor speciale rusești.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s