De ce consider candidatura lui Ciubuc Nicolae potrivită pentru MADRM!!!

14793084Nicolae Ciubuc, omul care a reușit să rezolve unele din cele mai grave probleme din agricultură, fiind Director al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.

Să revenim puțin în trecutul apropiat și anume prin anii 2014-15, când în acești ani, milioanele ce trebuia să ajungă la agricolturi au ajuns prin buzunarele Guvernului Filat-Streleț, presupun că au ajuns și acești bani la Caravita lui Filat, precum o parte din banii BEM.

Anume în această perioadă de timp, Nicolae Ciubuc, a reușit să achite toate datoriile la subvenții acumulate de către brigada PLDM-istă care toate acțiunele lor în domeniu agricol, se limitau la pozele lui Filat pe noile mașine agricole cumpărate din miliard furat. În acea perioadă de timp au fost achitate datorii pentru anul 2014 în valoare totală de 231,5 mil. lei pentru 2350 de cereri de subvenţionare. În aprilie 2016, plățile pentru achitarea datoriilor la subvenții au fost efectuate pentru 1120 de producători agricoli, în valoare totală de peste 18 milioane de lei. Astfel, pe parcursul anului 2015 au fost achitate datoriile pentru 465 de fermieri, în sumă de circa 6 milioane de lei.  Ba mai mult, din acest an agricultorii vor putea benificia de subvenţii în avans, în baza proiectelor investiţionale depuse de fermierii care desfăşoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar şi nu sunt afiliaţi unui alt producător agricol.

Agricultorii vor putea beneficia o singură dată de acest sprijin financiar, valoarea căruia va fi de cel mult 650 mii de lei. Subvenția va fi oferită în două tranşe. Prima parte va constitui 75% din valoarea subvenţiei şi va fi acordată în momentul semnării contractului, iar cea de-a doua tranşă, de 25%, va fi transferată odată cu lansarea afacerii, termen care nu poate depăşi doi ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s