Demonstrat! ONG-urile aservite opoziției politice aplică standarte duble când vorbesc despre presă și partide: cazul TV8 și Publika TV

Au apărut iarăși la orizont organizațiile create și crescute pe banii furați de la noi, unde așa zisele organizații non-politice își câștigă banii pe curvărism media.

Media-azi drege o știre unde scrie despre ONG-urile ratate din Moldova care se solidarizează în jurul postului de propagandă TV8 a Nataliei Morari. Doar că aceste ong-uri dispar și uită complet de cazurile în care nu merge vorba despre televiziunele ce fac parte din holdingul BEM.

Vă enumăr și câteva cazuri întâmplate în ultima perioadă, la care ONG-urile Media au luat apă-n gură, deoarece pe microfonul lor, nu scria Unimedia, TV8, Agora, ZgG sau alte alintaturi BEM.

I. În data 5 februarie 2017  . Liderul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”,  a anunţat jurnaliştii la începutul săptămânii că sunt aşteptaţi la Congresul formaţiunii, dar le-a închis uşa în nas celor de la Canal2 și PublikaTV.
https://www.publika.md/nastase-evita-jurnalistii-congresul-partidului-platforma-da-s-a-desfasurat-fara-presa_2889171.html

II. În data de 11 iunie 2017 echipa celor de la Publika, au fost agresați de membrii/simpatizanții PPDA și PAS, după care au fost alungamți de la manifestația acestora.
https://www.publika.md/echipa-publika-tv-agresata-la-mitingul-partidelor-de-opozitie-de-la-parlament-video-necenzurat_2971364.html

III. În data de 11 septembrie 2017 Partidul Acţiune şi Solidaritate a restricționat accesul presei incomode la cel de-al doilea Congres al formațiunii și a limitat accesul celor de la Prime, chiar dacă pretinde că luptă pentru implementarea valorilor democratice în Moldova.
https://www.prime.md/ro/prime-tv-are-interzis-pas-nu-a-permis-presei-sa-participe-la-congres_60637.html

IV. Agresarea jurnaliștilor a devenit deja o tradiție urâtă a liderilor Partidului Demnitate și Adevăr. Șeful acestei formațiuni, Andrei Năstase, a intimidat echipa Publika TV şi a încercat s-o scoată forțat din sala de conferințe, în timp ce jurnaliștii intenționau să filmeze prompterul de pe care fruntații PPDA au citit textul în fața presei. Acest caz a avut loc în data de 23 octombrie 2017.
https://www.publika.md/andrei-nastase-a-intimidat-echipa-publika-tv-si-a-incercat-sa-scoata-reporterul-din-sala-de-conferinte-video_2984366.html

V. La 26 august 2018, chipa de filmare a postului de televiziune Publika TV a fost agresată de participanţii la acţiunea electorală a PLDM, susţinută de PAS şi PPDA. Reporteriţa canalului a fost îmbrâncită şi lovită peste microfon, în momentul în care încerca să discute cu şoferii şi pasagerii nemulţumiţi de blocarea traficului de pe bulevardul Ştefan cel Mare.
https://www.publika.md/echipa-de-filmare-a-postului-publika-tv-agresata-de-simpatizantii-pldm-pas-si-ppda_3016976.html

Cerem ca ONG-urile Media să trateze reprezentanții mass-media în conformitate cu aceleași standarde, fără a-i diviza în „ai noștri” și „ai voștri”, în ”a stăăânilor” și ” ai opoziției”.

Fac apel către aceste ONG-uri de buzunar să aibă o atitudine egală față de reprezentanții Mass Media, chiar dacă printre  Membrii Consiliului de Administrare al CJI se regăsește și Mariana Rață, de la TV8.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s