Stop Fals! Propagandiștii din PAS cu DA promovează un nou fake news! Iată istoria respectivei imagini !

Lipsa de idei a opoziției în urma unor manifestații eșuate au pus baza începutului unei lupte a manipulării, instigării la ură și intoxicarea opiniei publice cu scopul controlării emoțiilor colective contra oponențelor politici.

Extrădarea celor 7 turci a devenit pentru opoziție cireașa de pe tort în lupta pentru influența și controlul emoționat al moldovenilor. Pentru câștigarea acestei confruntări dintre putere și opoziție, cei din urmă au decurs la minciună, trucaj dar și exagerare. Iar iluzia șocantă ca în acest caz a fost glonțul decisiv în îndreptarea maselor împotriva guvernării.
Screenshot_91
Începutul luptei pentru capital electoral, a început cu câteva zile , iar limita idiotismului a fost trecută ieri unde unii indivizi au folosit imagini false, ce au devenit o forță emoționantă, care au atins sentimentele unei mari părți ai societății.  Ea având singurul scop de a folosi puternic emoțiile moldovenilor generată  de imaginea presupușilor turci extrădați din țară. Imaginea folosită, reprezentând mai mulți bărbați, maltratați fizic, cu mai multe hematoame, cu capete bandajate și cu fețele însângerate, oferă, totodată și vectorul urii față de persoana pe care trebuie să și-o crească, fiind alăturată imaginea speakerul Parlamentului, Andrian Candu
41617488_10216421864042682_5969468692730216448_o

Dacă urmărim cine sunt persoanele care au început această campanie de manipulare, înțelegem foarte bine cine sunt benificiarii acestor manipulări prin postarile unor imagini false. Să începem dar cu Alexandru Cozer, ”expert” la JurnalTV și propagandist al alianței PAS cu DA, a postat această poză în data de 11.09.2018, cu o descriere manipulatoare și instigătoare la ură.
Screenshot_92
Fotografia așa zișilor ”profesori turci” extrădați din Moldova, timp de doar 23 de ore a acumulat în jur de 400 de distribuiri a moldovenilor, reflectând o revoltă puternică a cetățenilor față de decizia organelor de securitate de stat. Mai jos voi reda doar o parte din zecile de comentarii scrise la postarea acestui pseodo-expert de buzunar.
Screenshot_93
Din comentarile scrise la postarea acestui individ, o parte din coturi sunt false. Conturi a trollilor PAS cu DA, care au avut ca scopul începerii discuției și trezirea sentimentelor de ură și pentru ceilalți utilizatori ai Facebook-ului.

 

În realitate imaginea folosită este din știrile apărute cu ani în urmă, în prestigioasele portaluri de știri precum Mirror.co.uk dar și a celor de la CNN. Această imagine fiind atațată la știrea despre lovitura militară din Turcia, unde au fost reținuți mai mulți soldați și judecători suspectați de sprijunul revoltei ce a avut urmări foarte grave, în jur de 300 de morți și 1500 de răniți.
Screenshot_91
Screenshot_97.png
Această analiză pe care am făcut-o nu poate cuprinde nici măcar 5% din procente din distribuirile făcute de către martorii PAS cu DA și nici 1% din comentariile celor lăsați influențați de această poză falsă. Cu atât mai mult că manipulatorii și instigatorii la ură au un dispreț față de oameni, considerându-i doar o adunare de indivizi, pe care-i pot controla și folosi pentru satisfacerea necesităților personale sau de grup.

Probabil cei din PAS cu DA au avut la bază cazul de manipulare din România cu jandarmeria, iepurașul pieptos. Unde emoțiile au fost generate de agresarea sălbatică a unei femei de către – citez  – „tefeliștii sălbatici și criminali”, care „i-au fisurat coloana vertebrală”, făcea justificabilă intervenția brutală a jandarmeriei, care putea fi scuzată pentru loviturile cu bastoanele și gazarea protestatarilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s