ONG-urile care au cerut pedepsirea lui Ilan Șor pentru amenințările la adresa jurnaliștilor, au luat apă-n gură la amenințările făcute de un lider PPDA.

În așteptarea echidistanții din partea ONG-urilor. Și condamnarea amenințărilor a liderilor PPDA în adresa jurnaliștilor.

Organizații precum Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul „Acces-Info” și Asociația Reporteri de Investigație și Securitate Editorială, au emis o declarație în care fac trimitere la o secvență video, unde politicianul susține că, odată cu venirea sa la putere, va aplica în raport cu jurnaliștii „plătiți să scrie mizerii despre oameni” o eventuală lege a lustrației. Potrivit ONG-urilor, Ilan Șor a făcut declarațiile pe 20 iulie, în contextul unui protest al susținătorilor săi. „Încetați, mizeriilor. O să ajung la voi!”, a spus el, etichetându-i pe jurnaliști cu apelativul depreciativ „jurnaliughi” .

Și eu desigur susțin astfel de acțiuni, dar nu-mi place când pretinsele ONG-uri ”independente” din Moldova nu observă amenințările liderilor din PPDA, care nu ezită să amenințe jurnaliștii de la postul de televiziunii Moldova 1, care nu-și doresc să devină un post de televiziuni partinic și să-l slujească pe Andrei Năstase.

Amenințările a venit de la Chiril Moțpan – persoană ce întruchipează agresivitatea. Care nu e la primul caz când apelează la amenințări, chiar și la acțiuni de violență față de jurnaliști.
Iată segvența video unde Moțpan îi amenință cu răfuiala fizică pe jurnaliștii de la Moldova 1.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s