Sângele apă nu se face! Unchiul Nataliei Morari are legături strânse cu Lucinschi, Filat și Platon

Legăturile Nataliei Morari cu politicieni corupți nu sunt de azi  sau de ieri, dar sunt de ani de zile. Iar prima legătură,  face lumină în tot păianjenul corupt în banda criminală care își are rădăcini și în prezent.Tot acest păianjen începe de la moșul drept al Nataliei Morari, de la nomenclaturistul sovietic Ivan Timofeevici GUŢU.

Ivan Guţu, ocupând funcţia de primar al Chişinăului, a fost unul dintre cei mai înrăiţi prigonitori ai exponenţilor mişcării noastre. După o lungă carieră de activist comsomolist şi comunist, el ajunge membru al Biroului Comitetului Central al PCM în perioada când Lucinschi deţinea funcţia de prim-secretar, adică de prin noiembrie 1989. Se ştie că prin manevrele serviciilor ruseşti, al căror vârf de lance era acelaşi Lucinschi, în 1993 este debarcată echipa de conducere a primului Parlament, acesta preluând şi funcţia de preşedinte al Legislativului. La scurt timp primul Parlament este dizolvat înainte de termen, iar în urma alegerilor din 1994, iese victorioasă gruparea prorusească sprijinită în acel moment de întregul aparat de stat, preşedintele Snegur, preşedintele Parlamentului, Lucinschi, primul ministru Sangheli.

Au urmat patru ani grei de restrângere a libertăţilor democratice şi de prigoană împotriva valorilor şi instituţiilor naţionale. Tot atunci s-au dat marile lovituri de privatizare contra bonurilor patrimoniale, acel jaf la scară naţională, deturnarea întreprinderilor de stat, a banilor publici şi a creditelor externe în favoarea demnitarilor corupţi care controlau întregul aparat de stat. În acele vremuri negre de sărăcire totală a majorităţii absolute a populaţiei şi de îmbogăţire a capilor mafiei de la guvernare, Ivan Timofeevici GUŢU a ocupat funcţia de viceprim-ministru în Guvernul Sangheli.

Aşa cum la acea oră organele de anchetă şi justiţia erau controlate de puterea politică, marile hoţii şi micile furtişaguri ale guvernanţilor treceau fără nici o consecinţă pentru mai-marii zilei.  Însă există documente care scot în vileag un procedeu ilegal utilizat de I. T. Guţu din poziţia lui de mare ştab la Guvern. Este vorba de nişte scrisori pe antetul Guvernului Republicii Moldova, semnate de Guţu în calitatea lui oficială de vicepremier, ştampilate cu ştampila Cancelariei Guvernului, secţia generală, prin care acesta dădea indicaţii Vămii să permită importul de autoturisme din străinătate fără achitarea plăţilor obligatorii către Bugetul de Stat.
Gutu, ordin scutire taxe vamale3
Gutu, ordin scutire taxe vamale
Gutu, ordin scutire taxe vamale9
Iar istoria frumoasă a Nataliei Morari prin grupările criminale din Moldova abia urmează.

O fi el geniu, însă fără umbrela unor personaje influente, acesta nu avea cum să reușească. Cum credeți, cine a stat înspatele lui Platon de la bunul început? În anii 90 după destrămarea URSS, a început marea împărțeală a activelor rămase în aer. Serviciile secrete ale Uniunii Sovietice erau pline de generali dornici să acapareze aceste active. Influența lor în statele fostei URSS nu a amânat-o nimeni. Mai mult ca atât, o bună parte dintre ei s-au regăsit în noi funcții – unii în Federația Rusă, iar alții în Republicile ce au reușit să se rupă de sub sovietici. Chiar dacă dețineau informațiile și legăturile necesare, aceștia nu puteau însă să acționeze personal. Din acest motiv racolau tineri specialiști, pe care îi înscriau în rândurile agenturii și îi puneau la treabă. Tânărul din Republica Moldova s-a recomandat încă din facultate ca fiind apt de lucru, or înclinațiile sale criminale și abilitățile de falsificator le-au sărit din prima în ochi celor care se ocupau de racolare. Nu degeaba, fără o facultate terminată, în 1994, la numai 21 de ani, acesta devine vicepreședinte al consiliului de administrare al băncii „Moldindconbank”.

Anume Moldinconbankul ne va deschide ochii asupra adevăraților protectori ai lui Platon. Dar pentru asta trebuie să facem cunoștință cu un alt personaj interesant. OLEG PODOLCO Născut la 31 iulie 1949, în orașul Iziaslav, regiunea Hmelnițk, pe atunci în RSS Ucraineană, primul serviciu a fost cel de laborant al Institutului de cercetare a munților de la Leningrad. A absolvit facultatea de inginerie și economie a Institutului politehnic „S. Lazo” din Chișinău (acum Universitatea Tehnică din Moldova). Apoi s-a inițiat în politica sovietică, la Școala superioară de partid a CC PCUS de la Moscova. Încă din primii ani de activitate, podolco a fost înrolat în serviciile secrete rusești. Acesta a deținut funcția de președinte în cadrul Băncii industriale și de construcții a RSS Moldovenești (în 1991 transformată în Moldovaindconbank și apoi Moldincombank). Anume el a fost acel care l-a introdus pe Veaceslav Platon în funcție la MoldInConBank.

La scurt timp după asta, Podolko este trimis a doua oara în misiune diplomatică în Cuba pe care o termină în 2005 prin implementarea unui nou acord prin care Rusia a oferit cubei 335 milioane de dolari. Pentru cei neinițiați trebuie de menționat că Rusia a subvenționat Cuba timp de decenii, mai scrie sursa citată. În schimbul zahărului cubanez, rușii livrau petrol și armament. La rândul ei Cuba sprijinea mișcările comuniste din toată America Latină. S-a întâmplat până în la prăbușirea URSS, în 1991.

Relațiile au fost reluate în 2006, când Rusia a oferit Cubei un credit de 355 milioane de dolari. Unul dintre artizanii acordului a fost nimeni altul decât Oleg Podolko, care a ocupat postul de reprezentant comercial în Cuba până în 2005. Dacă studiem atent Biografia lui Platon, vedem clar că exact în perioada aflării lui Podolko în Cuba, Veaceslav Platon a intrat în afaceri cu zahărul din Republica Moldova. Ca să înțelegeți de ce Platon a fost luat la ochi de serviciile secrete rusești trebuie să știți că atât KGB-ul cât și ulterior FSB-ul duc campanii serioase de recrutare, studiind apucăturile tinerilor încă din facultate, dacă nu chiar de pe băncile școlii.

Destabilizarea Moldovei pro-europene era esențială pentru ruși. Platon a fost selectat din nou de Podolko în calitate de executor, mai ales că știa foarte bine din interior cum funcționează totul și avea conexiunile necesare pentru asta. Un rol cheie în toată afacerea l-a jucat Vlad Filat căruia Platon i-a înmânat schema atacului și i-a explicat toți pașii pe care trebuie să-i întreprindă. Garanțiile care au jucat un rol decisiv pentru Filat au fost discuțiile cu deja generalul FSB – Podolko, care la indicațiile lui Filat a fost numit consul onorific al Republicii Moldova în Soci. Sub umbrela FSB, proeuropeanul Filat îl convinge pe Ilan șor să intre în joc, promițându-i în schimb Aeroportul.

Ultimul acceptă și implementează pas cu pas toată schema gândită de oamenii FSB-ului în Republica Moldova. Nu degeaba la finele lui 2014 în timpul celei mai mari lovituri asupra sistemului Bancar, în Chișinău, în hotelul Cosmos erau cazați 4 generali FSB, dar la această informație vom mai reveni, precum și la numele acestora și conexiunile lor. Știind că mai devreme sau mai târziu totul va exploada, Filat face uz de o armată întreagă de agenți ai Rusiei. Ca să înțelegeți despre ce este vorba, vă prezentăm o schemă de conexiuni interesante ale unor persoane publice din Republica Moldova. Podolko este coleg de partid prieten și partener cu Ion Timofei Guțu și Constantin Ursachi. Guțu este un nomenclaturist sovietic, care a deținut ulterior funcția de Vice Prim Ministru Ministru al Economiei. Acest personaj, pe lângă faptul că este recunoscut drept unul dintre protectorii lui Platon este și moșul drept al Nataliei Morari.

Iar despre Chiril Lucinschi , amantul Nataliei Morari și legăturile acestuia cu Filat și întreaga bandă, nu are rost să mai scriu.
cms-image-000012409

Sângele apă nu se face oameni buni 😉 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s