Care va fi reacția PAS și PPDA la declarațiile europarlamentarului român, despre necesitatea unificării a tuturor forțelor pro-europene din Moldova!

Screenshot_37
Ieri într-un interviu acordat de europarlamentarul român Marian Jean Marinescu, pentru ziarul Adevărul din România. Acesta a afirmat afirmă că, dacă se instalează un Guvern pro-rus, care va rezista patru ani, Balcanii se vor duce înainte, iar Moldova ar rămâne de căruţă, deci va fi o perioadă pierdută. Europarlamentarul consideră că trebuie făcute toate eforturile posibile şi adunate toate voturile europene, inclusiv cele unioniste, ca să se ajungă la o majoritate pro-europeană.

Pe de altă parte, un sprijin în acest sens ar trebui să vină şi de la Uniunea Europeană, menţionează eurodeputatul român, care mai spune că România ar trebui să îşi stabilească priorităţile pentru perioada în care va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Marian Jean Marinescu face parte din cel mai mare grup politic din Parlamentul European, PPE, în care Partidul Acţiune şi Solidaritate are statut de observator.

Am așteptat pînă astăzi unele declarații din partea doamnei Maia Sandu referitor la colegul dumneaei din cadrul Partidului Popular European și anume despre necesitatea unei colaborări între partidele pro-europene din Republica Moldova.

Dar știm cu toții viziunele Maiei Sandu asupra unei eventuale coaliții în urma alegerilor parlamentare, unde ea se declară categoric împotriva unei colaborări cu alte forțe politice decât cele cu PPDA. Coaliția cu PPDA fiind și ea una șubredă, unde membrii acestor partide se atacă reciproc, iar cei din PPDA cerându-i Maiei Sandu să-i întoarcă oarecare datorie în urma alegerilor prezidențiale, pentru al susține pe Năstase la alegerile din Chișinău.

Alegerile prezidențiale a demostrat faptul că parcursul european al Republici Moldova depinde de liderii partidelor pro-europene, care trebuie să pună interesele cetățenilor și a țării mai presus decât cele personale sau de grup a unor oameni cu interese obscurte care au probleme cu legea.

Iar respingerea susținerii din partea PDM, de către Maia Sandu la alegeri din 2016  a demonstrat încă odată că Moldova ar putea contiuna parcursul pro-european doar prin unificarea forțelor pro-europene. Lucru menționat și europarlamentarul român Marian Jean Marinescu.

Rămâne de văzut dacă Maia Sandu și Andrei Năstase sunt gata să pună interesul țării mai presus decât interesul șefilor sau a nănașilor. Totodată sper că Maia Sandu va înțelege că inamicul și concurentul nr.1 trebuie să fie partidele pro-ruse din Moldova și anume Igor Dodon (PSRM) și nu celalte partide pro-europene din țară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s