Sîngele apă nu se face! Din consilierul lui Voronin în consilierul PAScuDA!

Screenshot_32.png

Cine este analistul Vladimir Socor, care apare regulat la Jurnal TV?

Vladimir Socor este fiul lui Matei Socor, un personaj ultra comunist despre care a scris însăși Elena Ceaușescu, care îl menționa în autobiografia sa: “Din 1939 până în 1941 am lucrat în comitetul local pe linie de UTC ca secretară a Sectorului III Albastru. Mă cunoaşte Demeter, Nechifor , Matei Socor.”
Și cum surcica nu sare departe de trunchi, Vladimir Socor, absolvent al școlii ruse de la București, cel care rupe rîndurile și emigrează din România în anii post- communism, atunci cînd a început epurarea agenților sovietici din instituțiile statului român, se stabilește inițial în SUA, iar la moment se află în Germania.

La fel ca tatăl său decide să slujească comunismului, astfel din 2001 devine consilierul personal a lui Vladimir Voronin, pe care îl consiliază și în perioada celui de-al doilea mandat, pînă în 2009. Perioadă în care devine un foarte bun prieten cu Mark Tkaciuc. Se spune că anume Socor l-ar fi convins pe Roșca, împreună cu Tkaciuc să-l voteze în 2005 pe Voronin pentru a doua oară președinte. Astfel imediat după alegerea acestuia repetat în funcția de șef al statului, Socor, într-un articol îi atribuie chiar calificativul de pro-european lui Voronin, care chipurile ar avea intenții de a demăra transformarea Partidului Comunist într-un partid socialist de tip european.
Socor în acea perioadă devine nu doar un anti-european convins, dar și promotorul anti-românismului în MOLDOVA.

Socor e cel care îl sfătuie pe Voronin să ignore România și să inițieze un scandal diplomatic (cred că vă amintiți cu toții cît de izolată era RM, mai ales în perioada celui de-al doilea mandat a lui Voronin).

Astfel ca să amplifice mesajul, Socor demarează un concertat atac asupra autorităților de la București, pe care le acuză că acordarea paşapoartelor româneşti de către România cetăţenilor RM e identică cu „passportizatsya” promovată de ruşi în unele ţări vecine, citez: „conducerea de la Kremlin a folosit deja passportizatsya” ca unul dintre pretextele pentru a invada Georgia”, astfel el de fapt acuză România că foloseşte acordarea cetăţeniei româneşti basarabenilor români „ca unul dintre pretextele pentru a invada. Acesta e mesajul adevărat transmis de Socor publicului din RM, mesaj cu o tentă clară de ISTERIZARE a societății.

Azi acelaș expert, Vladimir Socor, apare zilnice pe sticlă la Jurnal, dar și în altă presă BEM, ca un mare și înflăcărat susținător a lui Andrei Năstase și Maia Sandu , despre care spune că vor zdruncina sistemul. Citez: „Năstase este cel mai temut de către actuala putere, iar Maia Sandu este văzută ca un bun manager şi are contacte în Occident, deci, poate deveni un bun premier”

Se merită de menționat și faptul că acesta nu a criticat niciodată liderii PAS și PPDA care au făcut front comun cu PN și PSRM, chiar dacă tot el declara că Voronin nu e un anti-european iar Moscova nu-și dorește un așa aliat, dar vâd o alinață cu Usatîi și Dodon.
Iată pe scurt cine-i pretinsul „comentator independent” care exprimă de fapt punctul de vedere al Rusiei, călcînd pe urmele părintelui bolșevic și demonstrînd că sîngele apă nu se face !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s