Filtrul Maiei Sandu s-a defectat? Chiar dacă unii au ieșit din PLDM, PLDM-ul din ei nu a ieșit.

Sunt oamenii care fac politică din frică sau din interes personal/de grup. Cei care adună voturi cu discursuri despre prăbuşirea unui anumit stil de viaţă.  Nu contează dacă au sau nu dreptate, pentru că vorbesc suficient de tare sau scriu pe Facebook pentru a acoperi vocile mai moderate. Sunt populiştii.

În așa mod o văd pe Maia Sandu, care se declară o luptătoare împotriva oligarhiei chiar dacă a făcut parte din PLDM-ul condus de un oligarh, sau care se declară o ”Sfântă” ce conduce un partid, unde membrii ”trec” prin diverse ”filtre de integritate”, dar printre care se găsesc corupți din echipa lui Filat sau ”securiști” de-al lui Voronin.

Chiar dacă Maia Sandu spune că nu oricine ar putea adera la Partidul Acțiune și Solidaritate, putem spune cu siguranță că aderarea foștilor colegi pldm-iști chiar și fiind aceștea corupți, nu e o piedică pentru ai adăposti în PAS, clonul PLDM-ului.

Pulisca Liliana  consilier în Consiliul orăşenesc Vatra de pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova din 2012 este unul din exemplele reale de adăpostire a infractorilor în rândurile PAS.

Noua susținătoare/membră al PAS, având școala lui Filat de a fura din banii statului, s-a folosit de funcția pe care o avea de șef al ÎMSP Centrul de Sănătate din or.Vatra pentru a-și angaja familia la serviciu, în așa mod fiind angajată atât soțul Mihail Pulisca, ex-angajat al IP Strășeni al IGP al MAI, cât și pe fiica sa.

În urma unei investigații s-a constatat că doamna Pulisca a încalcat mai multe legi printre care și Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală. Iar în urma unei inspecții financiare s-a identificat următoarele încălcări:
– a fost calculat și achitat neîntemeiat spor pentru clasa de calificare, efectiv nedeținută, șoferului Centrului, în sumă de 3,6 mii lei.

– a fost calculată și achitată neîntemeiat premia ex-directorului Centrului, în rezultatul depășirii salariului tarifar, în sumă de 4,8 mii lei;

– a fost calculat și achitat neîntemeiat spor pentru categoria de calificare ex-directorului Centrului, în sumă de 8,3 mii lei;

– a fost calculat și achitat neîntemeiat spor pentru intesitatea muncii unor angajați ai Centrului în sumă  totală de 106.6 mii lei;

– în lipsa tabelelor de pontaj și a Ordinului directorului Centrului privind înlocuirea personalului în perioada concediului anual, a fost calculat și achitat neîntemeiat salariul infirmierii în sumă de 0,7 mii lei.

În rezultatul verificării aspectului ce ține de remunerarea muncii unor angajați ai Centrului, care au îndeplinit munca prin comul la alte entități, prin contrpunerea tabelelor de pontaj privind evidența orelor de muncă la locul de bază cu tabelele pontaj de la locul de muncă cumulat, au fost depistate cazuri de suprapunere a orelor de muncă. În așa mod, pentru orele efectiv nelucrate, Centrul a calculat și achitat salariu angajaților respectivi în sumă totală de 14,2 mii lei. Inspecția a mai stabilit un caz de decontare neîntemeiată a combustibilului. Prin urmare, la data de 21.01.2016, automobilul Centrului VAZ 2107, nr. de înmatriculare CJZ-831 a fost alimentat cu 80 de litri de combustibil, necătând la faptul că capacitatea rezervorului este de 39 litri, fiind astfel decontat neîntemeiat combustibil în cantitate de 41 litri în sumă de 0,7 mii lei.
În cadrul aceleași inspecții s-a constatat, că remunerarea personalului de conducere a fost efectuată cu încălcare procedurii prevăzute de Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încădrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală și anume salariul de funcție, sporurile la salariu, acordarea premiilor și ajutorului material personanlului de conducere. În așa mod, în perioada dată a fost calculat și achitat neregulamentar salariul personalului de conducere al Centrului în sumă totală de 925,1 mii lei.

Iată în așa mod Pulisca Liliana, îl angajează ca infirmier pe soțul său Pulisca Mihail. Lucrează cît lucrează primește salariul și nu îl declara la CNI (a se vedea http:/declarații.ani.md) după care se concediază și încasează concedialele. Peste doua zile se angajează dar deja ca șofer și tot așa. Pe lângă toate acestea, el era angajat fictiv, deoarece angajarea acestuia era și incompatibilă, fiind și ofițer de investigație la Strășeni.

Acelaș lucru e și cu fiica sa, Liliana Adrusev. Ea fiind aleasă chiar și în calitate de coordonatoare ale departamentelor organizației de femei a Partidului Acțiune și Solidaritate.

 

 

 

 

 

Un lucru important de menționat este faptul că Liliana Pulisca a fost numită în funcția de șef al ÎMSP Centrul de Sănătate din or.Vatra, de Ion Bobeica, pe atunci primar al or.Vatra și colegul de partid.
Despre alte încălcări ale familiei Pulisca, voi scrii în timpul apropiat.

Maia Sandu fiind cel mai devotat om a lui Filat și al regimului PLDM-ist, vrea să schimbe țara cu aceeași corupți din PLDM, iar poitică să facă pe Facebook, deoarece doar în așa mod corupții din PAS rămân în umbră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s