Moldova. Țara în care cetățenii sunt dominați de ură…


Tot mai mulți sunt cei care nu mai ezită să își afirme disperarea în mod public. Prin fluierături, prin atacuri verbale, prin sloganuri transpartinice! Suferința și disperarea încep să devină un numitor comun și o zestre pe care avem toate șansele să o lăsăm și urmașilor…

Această povară a neamului nostru, se datorează nu în ultimul rând partidelor politice din țară, viziunelor, declarațiilor anti-unioniste/ anti-ruse, pro-biserici/ anti-biserici. Partidelor care prin acțiuni de protest, infectează oamenii cu acest virus (ura). Ura față de alte partide, față de o persoană, sau față de toți cei care n-au aceleași viziuni.

Și cu părere de rău nici simbolurile statului sau manifestările religioase nu mai pot reprima sentimentele negative a populației slăbită și fără vlagă.

De ce a dispărut la unii speranța ? Unde e bunul simț și bunele maniere? De ce URA devine tot mai puternică și agresivitatea un comportament cotidian?

Un lucru cert urmărind zi de zi comportamentul oamenilor din jur, devine tot mai evidentă dezbinarea societății.
Civismul adevărat nu se tălmăcește doar într-o reacţie isterică faţă de nedreptăţile prezentului, ci și printr-o asumare matură a trecutului. Trecut care a fost creat tot de noi, cei care acum fug de el, nedorind să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile și alegerile făcute. Mai mult civism se găsește uneori în menținerea intactă a EU-lui persoanal.

Ura fiind promovată cu mare insistență tocmai de cei care încearcă să își mascheze trăirile sale interne sau să-și atingă scopurile personale prin infectare maselor cu acest virus (exemplu real fiind societatea noastră infectată de partidele politice care promovează ura, prin slogane și acțiunile agresive în timpul protestelor.).

Doar dacă nu ne vom lăsați manipulați și supuși sentimental de alții, doar așa vom reuși să nu fim supuși urei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s